Sovittelijan rooli ja sovitteluprosessi – puutu, ota puheeksi ja sovittele! VERKKOKOULUTUS

28.10.2020 09:00 - 16:00

Verkkokoulutus

Sovittelu on nopea ja tutkitusti tehokas tapa puuttua ristiriita- ja konfliktitilanteisiin. Koulutuksessa keskitytään kahteen oleelliseen sovittelun kysymykseen:

  • Millainen on sovittelijan rooli sovitteluprosessissa?
  • Miten sovitteluprosessi etenee?

Koulutus sopii kaikille, jotka työssään kohtaavat ja käsittelevät ristiriitatilanteita. Se soveltuu johdolle, esimiehille ja päälliköille, HR-asiantuntijoille, työterveyshuollon henkilöstölle, työnohjaajille, työsuojelu- ja luottamushenkilöille ym. henkilöstön hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Työyhteisöisissä vältellään turhaan konfliktien ja ristiriitojen käsittelyä, sillä ratkaistut ongelmat tarjoavat koko työyhteisölle mahdollisuuden oppimiseen ja kehittymiseen. Sovitteluosaamisesta hyötyvät kaikki.  Taitomme kohdata ja ratkaista konflikteja ja ristiriitoja eivät ole sisäsyntyisiä, mutta niitä voi oppia. Konflikteihin kannattaa puuttua ajoissa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa niihin puututaan osaavalla otteella, sen parempia tuloksia saadaan aikaan. Hoitamattomat konfliktit laajenevat ja syvenevät pitkittyessään. Ne myös vaikeuttavat työntekoa ja vaarantavat työhyvinvoinnin. Mitä pitempään ristiriidat muhivat, sen vaikeampia ne ovat ratkaista.

Koulutuksessa saat valmiuksia kohdata ja sovitella konflikteja sekä ennaltaehkäistä tulevia konflikteja. Perehdyt sovittelijan rooliin ja opit hyödyntämään sovittelua omassa organisaatiossasi.

Koulutuksen tavoitteena on, että opit puuttumaan nopeasti konflikteihin ja sovittelemaan niitä ennekuin ne vaikuttavat organisaation arjen toimivuuteen ja uhkaamaan työhyvinvointia.

Koulutuksessa opit taitoja kohdata ja sovitella haasteellisia tilanteita ja opit ymmärtämään ja soveltamaan käytännössä työyhteisösovittelun prosessia.

  • Mistä konfliktit saavat alkunsa?
  • Miksi ja milloin kannattaa sovitella?
  • Mihin sovitteluprosessi työpaikalla soveltuu?
  • Sovitteluprosessi ja sen käyttö esimiehen/johdon työkaluna

Työyhteisösovittelun erityisosaaja, työnohjaaja STOry, KM, AmO Tuula Kämäräinen, Human Datum Oy

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena. Koulutuksesta tulee myös tallenne, joka on katsottavissa kaksi viikkoa.
Osallistumismaksu on henkilökohtainen. Julkinen esitys/tallentaminen on kielletty.
Osallistumistodistuksen saa pyydettäessä, mikäli on osallistunut koulutukseen reaaliaikaisesti.

195 € sisältää opetuksen, sähköisen koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen.

18.10.2020 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli perut ilmoittautumisen 15.10.2020 jälkeen tai et osallistu koulutukseen, veloitamme koko osallistumismaksun.