Kulttuurikierros Sinebrychoffin taidemuseoon. PERUTTU

Kulttuuri ja hyvinvointi

16.04.2020 08:30 - 19:00

Lähtö linja-autolla Mikkelin kesäyliopiston edestä (Lönnrotinkatu 5) klo 8.30
Takaisin Mikkelin kesäyliopistolla n. klo 19.00

Mikkelin kesäyliopiston kolmas kulttuurikierros suuntautuu Helsinkiin Sinebrychoffin taidemuseoon 16.4.2020.
Kulttuurikierrokseen sisältyy yhteensä kolme näyttelyä, joista kahteen sisältyy opastus. 

1. Albert Edelfelt ja Romanovit -näyttely
Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyesittely: ”Opastuksella tutustut Albert Edelfeltin taiteilijauraan ja Venäjän keisariperheeseen liittyvään tuotantoon. Pääosassa on Aleksanteri III:n veljenpoikia esittävä muotokuva Suuriruhtinaat Boris ja Kirill Vladimirovitš lapsina (1881) Rybinskin taidemuseon kokoelmista. Teos nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa. Se kuuluu Edelfeltin Romanov-suvun lapsista maalaamiin muotokuviin, jotka ovat olleet yhdessä esillä edellisen kerran Moskovassa vuonna 1882. Näyttely koostuu neljästä öljyvärimaalauksesta sekä akvarelleista, luonnoksista, taiteilijan kirjeistä ja valokuvista, joita opastus elävöittää monipuolisesti.”

2. Rembrandt ja muut mestarit -kokoelmaopastus
Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyesittely: ”Opastuksella pääset nauttimaan museon upeimmista taideaarteista ja tarinoista! Kuulet teosten lisäksi eri kokoelmien synnystä ja niiden vaiheista. Museon 2. kerroksessa esillä olevat taideteokset, maalaukset, veistokset ja miniatyyrit, heijastelevat keräilijöittensä ja lahjoittajiensa makua ja painotuksia. Ajallisesti vanhojen mestareiden maalaukset ulottuvat 1300-luvulta aina 1850-luvulle saakka, kattaen lähes koko eurooppalaisen kulttuurialueen. Kokoelmissa on esimerkiksi Lucas Cranachin, Tiepolon ja Alexander Roslinin teoksia. Kierroksen kohokohta on Suomen ainoa Rembrandtin maalaus Lukeva munkki.”

3. Uhattu elämä -näyttely (itsenäinen tutustuminen)
Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyesittely: ”Eläimet ovat yksi vanhimmista kuva-aiheista – niitä tunnetaan jo esihistorialliselta ajalta. Näyttelyssä on esillä näkemyksiä eläimistä ja luonnosta 1500-luvulta nykypäivään. Teoksista välittyy eri aikakausien suhde luontoon ja eläimiin. Mitä näemme teoksissa nyt? Eläinten kautta ihminen katsoo myös itseään. Länsimaisessa maailmankuvassa eläinten ja luonnon ajatellaan olevan ihmisiä varten. Todellisuudessa ihmiset ovat vain osa kokonaisuutta. Näyttelyn teosten välityksellä tarkastellaan ihmisten matkaa luonnossa ja luonnon kanssa. Ymmärrys yhteiselosta auttaa säilyttämään elintilaa sekä ihmisille että muille luontokappaleille.”

klo 8.30–  Lähtö linja-autolla Mikkelin kesäyliopiston edestä (Lönnrotinkatu 5).
Matkalla pysähdytään nauttimaan kahvit (omakustanteinen)

klo 12–14.30  Opastettu vierailu Sinebrychoffin taidemuseossa:

  • Albert Edelfelt ja Romanovit -näyttely
  • Rembrandt ja muut mestarit -kokoelma
  • Uhattu elämä -näyttely (itsenäinen tutustuminen)

klo 14.30–16  Omakustanteinen lounas Helsingin keskustassa

klo 16–  Paluumatka linja-autolla Sinebrychoffin taidemuseolta Mikkelin kesäyliopistolle.
Matkalla pysähdytään tarvittaessa kahvittelemaan (omakustanteinen)


Matka taitetaan molempiin suuntiin linja-autolla yhden pysähdyksen taktiikalla.

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Kulttuurikierros Helsinkiin toteutetaan, mikäli kulttuurikierrokselle ilmoittautuu 16 osallistujaa. 

Kulttuurikierroksen aikana kahvit ja lounaat ovat omakustanteisia. Kulttuurikierroksen osallistujia ei ole vakuutettu kesäyliopiston puolesta.

80 euroa (sisältää matkat, opastukset ja pääsyliput näyttelyihin. 67 euroa, mikäli kulttuurikierrokselle osallistujalla on Museokortti (sisältää matkat ja opastukset).

23.03.2020 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 31.3.2020 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko maksun.