Koodausta varhaiskasvatukseen ja alkuopetukseen -verkkokoulutus

31.01.2022 12:00 - 17.02.2022 16:00

Kaksipäiväinen webinaari maanantai 31.1.2022 klo 12.00-16.00 ja torstai 17.2.2022 klo 12.00-16.00 (Zoom)   

Verkossa (zoom)

Tule mukaan oppimaan ja hyödyntämään koodausta ja ohjelmoinnillisen ajattelun menetelmiä omassa työssäsi – joko erilaisten laitteiden avulla tai kokonaan ilman laitteita!

Koulutus sopii varhaiskasvatuksen ja alkuopetuksen henkilöstölle.

Aiheet koulutuspäivittäin:

  1. webinaaripäivä: Ohjelmoinnillinen ajattelu. Mitä ohjelmoinnillinen ajattelu on ja miten sitä opitaan? Miten tietokoneiden avulla ratkotaan ongelmia? Ohjelmoinnillisen ajattelun taustalla olevien taitojen kehittäminen erilaisten toimintojen, pelien ja leikkien avulla.
  2. webinaaripäivä: Koodaaminen eli ohjelmointi. Ohjelmointiin liittyvät taidot kytkeytyvät vahvasti tieto- ja viestintäteknologiseen osaamiseen sekä media- ja monilukutaitoon, ja ovat siten osa laaja-alaista osaamista. Jälkimmäisen webinaarin aikana pääset kehittämään alkeisohjelmoinnin taitojasi erilaisten välineiden avulla, mutta myös ilman välineitä.

Koulutuksen sisältö pohjaa Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman ohjelmointiosaamisen kuvauksiin, ja koulutuspäivien toteutus on osallistavaa ja toiminnallista. Koulutukseen sisältyvät myös webinaarien välissä tehtävät omat kokeilut lapsiryhmässä.

FM Jukka Lehtoranta ja KM, LTO Johanna Sommers-Piiroinen.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

215 € / sis. molemmat koulutuspäivät

20.01.2022 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 20.1.2022 mennessä. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai jos peruutus tapahtuu 20.1.2022 jälkeen perimme koulutuksen koko hinnan.