Ota oppi avoimista yliopisto-opinnoista


Avoimilla yliopisto-opinnoilla voit täydentää, laajentaa tai syventää osaamistasi. Opiskelusi voi olla myös tutkintotavoitteista tai vaikkapa harrastus. Avoimen yliopiston opintoihin voit osallistua ilman pohjakoulutusta tai muita vaatimuksia sekä ilman erillistä hakumenettelyä. Opintojen suoritusmuotoina toimivat lähi-, monimuoto- ja verkko-opetus.

Olemme tehneet kesäyliopiston avoimien yliopisto-opintojen opiskelun sinulle mahdollisimman sujuvaksi ja helpoksi. Opintokokonaisuudet ovat huolella suunniteltuja ja järjestettyjä, jotta esimerkiksi työn ohessa opiskelu onnistuu mahdollisimman hyvin.

Mikkelin kesäyliopistossa voit opiskella usean eri avoimen yliopiston opintoja. Opiskellessasi kauttamme, selvitämme puolestasi myös yliopistojen erilaiset opiskelukäytänteet. Opastamme sinut opinnoissasi alkuun sekä saat ohjausta koko opinto-oikeutesi ajan. Ohjeistamme sinua myös ilmoittautumaan ajallaan opintoihisi kuuluville opintojaksoille.

Avoimen yliopiston opintoihin voit ilmoittautua joko opintokokonaisuuteen tai yksittäiselle opintojaksolle. Ilmoittautuessasi perus- tai aineopintokokonaisuuteen, sitoudut myös maksamaan opintokokonaisuuden hinnan. Opintokokonaisuuksille määrittelemme opinto-oikeusajan. Opintojaksolle ilmoittautuessasi maksat ensin rekisteröitymismaksun, jolla saat jaksokohtaisen opinto-oikeuden sekä oikeuden käyttää yliopiston opintojärjestelmiä.

Mikkelin kesäyliopiston avoimien yliopisto-opintojen hinta muodostuu emoyliopiston rekisteröintimaksusta ja kesäyliopiston maksuosuudesta. Hinta sisältää valmiiksi aikataulutetut ja huolella suunnitellut avoimen yliopiston opinnot, joihin sisältyy opintojen aikainen ohjaus ja neuvonta sekä tietyissä oppiaineissa Mikkelin kesäyliopistossa järjestettävä lähiopetus, tutorointi, pienryhmäohjaus sekä tenttien järjestäminen (tenttipaikkana Mikkelin kesäyliopisto). Mikkelin kesäyliopisto laskuttaa omat maksunsa useammassa erässä. Maksu sisältää yllä mainitut palvelut.